Konspirasjoner – ett tema som engasjerer

I dag hadde jeg en diskusjon med en kjenning av meg. Etterhvert utviklet den seg til å bli «en smule» opphetet kan man vel si. En ting er sikkert; finnes det et tema som er egnet til å skape splid/uvennskap så vil konspirasjoner og/eller konspirasjonsteorier være ett ypperlig valg.

For å ta kornsirkler for eksempel, og hvorvidt de er menneskeskapte eller ei.  Okey, så finnes det ingen beviser for hvem andre det skulle være som har laget de heller, men si meg, går det ikke an å bruke litt sunn fornuft å prøve å se den store sammenhengen her? At sirklene UMULIG kunnet blitt laget av mennesker i løpet av få minutter, er vel godt nok bevis for at andre krefter/teknologier må stå bak? Er det virkelig sånn at alt på død og liv må være bevist gjennom forskning for at folk skal kunne akseptere det? Now come on people???!!! Har disse menneskene i det hele tatt prøvd å sette seg inn i fenomenene før de avviser det som humbug? Nei, det tror jeg ikke at de har. Og sånn er det nok på de aller fleste andre områder også, hva gjelder konspirasjoner/konspirasjonsteorier. Nå vet jeg ikke helt om Kornsirkler kan karakteriseres for å være en konspirasjon/-teori, men for de som kategorisk benekter alle ting som ikke kan bevises eller som motstrider den almenne oppfatningen, er alt dette «sinnsyke konspirasjonsteorier» uten rot i virkeligheten.

Jeg slutter aldri å undre meg over hva det er som gjør at forsvarsverkene til folk går i full alarmberedskap, hver gang noen nevner eller vil diskutere «utradisjonelle» syn om ting som angår oss her på jorden. Man får forestillinger om små barn i trassalderen som sier; «NEI, NEI, NEI!!! Jeg vil ikke høre (lukker øynene, holder seg for ørene og synger lalalalalala),» helt til man slutter å prøve å si noe mer.

Hva kommer egentlig dette av? Hva er det de er så redde for da? Jeg vil gjerne slutte med følgende oppfordring til den som måtte føle seg truffet av dette, og det er å bli litt mer kritiske og ikke så lett akseptere at alle ting er som de ser ut til å være ved første øyekast. Verden vil nemlig bedras. Personlig så mener jeg at den eneste måten vi kan klare å skape fred på denne jorden, er ved å se gjennom alt bedraget som foregår rett utenfor stuevinduene våre!